Project Description

Svijet sauna

NAPRAVI REZERVACIJU

Svijet sauna

NAPRAVI REZERVACIJU

Osjetite blagotvorni učinak sauna

Oaza vitalnosti Hotela Sport pruža jedinstveni Wellness i Spa doživljaj nadomak Zagreba. Iskoristite blagodati koje pružaju finska, infracrvena, bio i ruska sauna, parna kupelj i unutarnji bazen.

Unutar Oaze vitalnosti nalaze se još unutarnji bazen i relax zona za opuštanje i uživanje u toplim napitcima.

14,00 € – 1 osoba
22,00 € – 2 osobe
16,00€ – 1 osoba
27,00 € – 2 osobe
*Relax tjedni paket – od ponedjeljka do četvrtka, 22,00€ /osoba Masaža 30 min
Svijet sauna I bazen u trajanju 3 sata
*Sport Spa paket tjedan – od ponedjeljka do četvrtka = 27,00 € za dvije osobe
2 male pizze u restoranu Garfield, Svijet sauna i bazen u trajanju 3 sata
*Sport Spa paket vikend– od petka do nedjelje = 32,00 € za dvije osobe
2 male pizze u restoranu Garfield, Svijet sauna i bazen u trajanju 3 sata
Neka sredina tjedna bude povod za wellness I spa opuštanje u hotelu Sport. Predahnite između poslovnih obaveza I odmorite dušu I tijelo u svijetu sauna uz posebnu pogodnost srijedom, sauna za 10,61 € /osoba.Za najavljene grupe 6 I više osoba, radimo I spa program vrtloženja zraka I osvježenje pivom.
Sauna srijedom: 11,00€ / osoba

Dragi gosti, korisnici usluga Spa I Wellness centra Hotela Sport, obaviještavamo Vas da Svijet sauna od 15.06.2022. prelazi na ljetni program rada prema sljedećem rasporedu:

PON – PET 17:00-21:00h
SUB-NED 15:00 – 21:00h

Svijet sauna

Wellness centar Hotela Sport sadrži 5 vrsta sauna. Uz finsku, rusku, bio i infracrvenu saunu te parnu kupelj,  nudimo opuštanje u unutarnjem bazenu sa protustrujnim mlaznicama.

Vanjska ruska sauna
Ima temperaturu od 100 stupnjeva Celzija uz 10% vlažnosti. Finska sauna ima najbolji učinak u borbi protiv stresa i preporuča se svima koji žive ubrzan način života. Pogodna je za sportaše nakon napornih perioda za brzu detoksikaciju i oporavak.

Finska sauna
Ima temperaturu od 100 stupnjeva Celzija uz 10% vlažnosti. Finska sauna ima najbolji učinak u borbi protiv stresa i preporuča se svima koji žive ubrzan način života. Pogodna je za sportaše nakon napornih perioda za brzu detoksikaciju i oporavak.
Bio sauna
Bio sauna ima temperaturu od 50 do 70 stupnjeva Celzija, jača dišni sustav, srce i krvne žile. Pogodna je za duži i ugodniji boravak zbog optimalnog postotka vlage.
Infra
Infracrvena sauna napravljena je od drveta nordijske smreke s mirisnim smolama koje imaju opuštajući ugođaj. U infracrvenoj sauni zagrijavanje omogućavaju duge infracrvene zrake, a toplina infracrvene energije prodire do 5 cm u dubinu tkiva.

RASPORED PROGRAMA PETAK, SUBOTA ,NEDJELJA:

17:00/ /18:00/18:30/19:00/19:30/ – AROMA VRTLOŽENJE ZRAKA U FINSKOJ SAUNI  I MIRISNI PILING U PARNOJ SAUNI

Program uključuje sauniranje, korištenje bazena i bačve sa hladnom vodom, vrtloženje zraka (aroma terapija), piling tijela mirisnim pilinzima, odmaranje i opuštanje u relax sobi i brojne druge male detalje.  Za vrijeme cijelog programa očekuju vas svježe jabuke i zdravi voćni čajevi.

Kako koristiti saunu ?

Pravilno sauniranje važno je zbog dobivanja najvećeg učinka kao i zbog higijene vas i ostalih. U saunu se ulazi brzo da se spriječi ulazak hladnog zraka. U sauni je mir osnovni preduvjet ugodno provedenog vremena. Ako u saunu dolazite prvi put, na recepciji našeg wellness centra tražite da vas upute u pravila sauniranja i pravila ponašanja u saunama.

Tuširanje je obavezno prije ulaska u saunu kako bi sa kože skinuli nečistoće i masnoću, te se brže i lakše znojili. Poželjno je koristiti šampon ili sapun. Ako sauna ima Kneipp korita, kao što je slučaj u Hotelu Sport, preporučljivo je namakati stopala u njoj sa vrućom vodom jer ćemo time izbjeći šok od visoke temperature i raširiti krvne žile prije samog ulaska u saunu.

Prije korištenja finske saune obrišite kožu nakon tuširanja kako bi se počeli brže znojiti.

Vrijeme boravka u sauni ovisi o vrsti saune koju koristimo. Boravak u finskoj sauni traje otprilike 15 minuta, dok je u parnoj i bio sauni moguće boraviti do 30 minuta. Pravila korištenja finske saune nalažu da se prvo sjedne na najnižu klupu, a zatim se premjesti u ležeći položaj na drugoj ili trećoj klupi. U parnoj  kupelji isperite vodom klupu kako bi ju rashladili, ali i iz higijenskih razloga.

Rashlađivanje je bitan dio procesa sauniranja. Tijelo rashladite tuširanjem prohladnom ili mlakom vodom, počevši od desne prema pa lijeve noge do struka, a zatim od desne ruke do ramena, lijeve ruke, leđa, trbuh, prsa, vrat te na kraju lice i glava.

U relax zoni odmorite se na ležaljkama uz uzimanje tekućine i voća kako biste nadoknadili gubitak tekućine i elektrolita koje ste izgubili znojenjem. Odmarajte onoliko vremena koliko ste proveli u sauni.

Ako se tijekom odmora počnete znojati ili drhtati, ponovno se rashladite hladnom kupkom za stopala.

PREDNOSTI SAUNIRANJA

 • Znojenjem izbacujemo iz tijela toksine,
 • Potiče rad krvotoka,
 • Ublažava upalne procese na koži te učvršćuje kožu,
 • Jača imunološki sustav,
 • Organizam pojačano izlučuje hormone dobrog raspoloženja ( endofrin, serotonin i dopamin te hormon rasta koji je zaslužan za mladenački izgled kože i rast kose ),
 • Organizam najviše koristi ima od pojačanog znojenja,
 • Sluznica dišnog sustava se prokrvljuje i sam dišni sustav se čisti.

Programi u saunama

Želite li doživjeti pravo iznenađenje i nezaboravno iskustvo, pridružite nam se na jednom od programa u saunama koje drži naš sauna majstor. Vrtloženje vjetra, aromatični ili pivski program, samo su neke od tehnika koje se koriste za postizanje što boljeg doživljaja sauniranja.

 • VOĆNI PROGRAM /finska sauna – led- svježe voće + et.ulja/

 • PIVO PROGRAM / finska sauna – led + pivo + et.ulja /

 • MIRISNI PILING / parna sauna – solni piling sa eteričnim uljima i voćnim aromama ili medom /

 • LEDENI PROGRAM / finska sauna , led –eterično ulje menta /

Relax zona

Opustite se u ugodnom prostoru uz intimnu i laganu muziku. Oslobodite se svakodnevnog stresa i osvježite prirodnim čajevima ili voćem između boravka u sauni.

Odvojite malo vremena. Počastite se. Zaslužujete to.

Rezervirajte tretman ovog mjeseca.

REZERVIRAJTE