Project Description

Svijet sauna

NAPRAVI REZERVACIJU

Svijet sauna

NAPRAVI REZERVACIJU

Osjetite blagotvorni učinak sauna

Oaza vitalnosti Hotela Sport pruža jedinstveni Wellness i Spa doživljaj nadomak Zagreba. Iskoristite blagodati koje pružaju finska, infracrvena, bio i ruska sauna, parna kupelj, vanjski jacuzzi i unutarnji bazen.

Unutar Oaze vitalnosti nalaze se još unutarnji bazen i relax zona za opuštanje i uživanje u toplim napitcima.

  • 80,00 kn za jednu osobu

  • 140,00 kn za dvije osobe

  • 100,00 kn za jednu osobu

  • 160,00 kn za dvije osobe

PON – PET 12:00h – 21:00h

SUB-NED 12:00h – 22:00h

Svijet sauna

Wellness centar Hotela Sport sadrži 5 vrsta sauna. Uz finsku, rusku, bio i infracrvenu saunu te parnu kupelj, revitalizirati se možete u vanjskom jacuzziu ili unutarnjem bazenu sa protustrujnim mlaznicama.

Vanjska ruska sauna i jacuzzi
Ima temperaturu od 100 stupnjeva Celzija uz 10% vlažnosti. Finska sauna ima najbolji učinak u borbi protiv stresa i preporuča se svima koji žive ubrzan način života. Pogodna je za sportaše nakon napornih perioda za brzu detoksikaciju i oporavak.

Uz vanjsku rusku saunu nalazi se i jacuzzi u kojem se možete opustiti nakon sauniranja.

Finska sauna
Ima temperaturu od 100 stupnjeva Celzija uz 10% vlažnosti. Finska sauna ima najbolji učinak u borbi protiv stresa i preporuča se svima koji žive ubrzan način života. Pogodna je za sportaše nakon napornih perioda za brzu detoksikaciju i oporavak.
Bio sauna
Bio sauna ima temperaturu od 50 do 70 stupnjeva Celzija, jača dišni sustav, srce i krvne žile. Pogodna je za duži i ugodniji boravak zbog optimalnog postotka vlage.
Infra
Infracrvena sauna napravljena je od drveta nordijske smreke s mirisnim smolama koje imaju opuštajući ugođaj. U infracrvenoj sauni zagrijavanje omogućavaju duge infracrvene zrake, a toplina infracrvene energije prodire do 5 cm u dubinu tkiva.

Kako koristiti saunu ?

Pravilno sauniranje važno je zbog dobivanja najvećeg učinka kao i zbog higijene vas i ostalih. U saunu se ulazi brzo da se spriječi ulazak hladnog zraka. U sauni je mir osnovni preduvjet ugodno provedenog vremena. Ako u saunu dolazite prvi put, na recepciji našeg wellness centra tražite da vas upute u pravila sauniranja i pravila ponašanja u saunama.

Tuširanje je obavezno prije ulaska u saunu kako bi sa kože skinuli nečistoće i masnoću, te se brže i lakše znojili. Poželjno je koristiti šampon ili sapun. Ako sauna ima Kneipp korita, kao što je slučaj u Hotelu Sport, preporučljivo je namakati stopala u njoj sa vrućom vodom jer ćemo time izbjeći šok od visoke temperature i raširiti krvne žile prije samog ulaska u saunu.

Prije korištenja finske saune obrišite kožu nakon tuširanja kako bi se počeli brže znojiti.

Vrijeme boravka u sauni ovisi o vrsti saune koju koristimo. Boravak u finskoj sauni traje otprilike 15 minuta, dok je u parnoj i bio sauni moguće boraviti do 30 minuta. Pravila korištenja finske saune nalažu da se prvo sjedne na najnižu klupu, a zatim se premjesti u ležeći položaj na drugoj ili trećoj klupi. U parnoj  kupelji isperite vodom klupu kako bi ju rashladili, ali i iz higijenskih razloga.

Rashlađivanje je bitan dio procesa sauniranja. Tijelo rashladite tuširanjem prohladnom ili mlakom vodom, počevši od desne prema pa lijeve noge do struka, a zatim od desne ruke do ramena, lijeve ruke, leđa, trbuh, prsa, vrat te na kraju lice i glava.

U relax zoni odmorite se na ležaljkama uz uzimanje tekućine i voća kako biste nadoknadili gubitak tekućine i elektrolita koje ste izgubili znojenjem. Odmarajte onoliko vremena koliko ste proveli u sauni.

Ako se tijekom odmora počnete znojati ili drhtati, ponovno se rashladite hladnom kupkom za stopala.

Programi u saunama

Želite li doživjeti pravo iznenađenje i nezaboravno iskustvo, pridružite nam se na jednom od programa u saunama koje drži naš sauna majstor. Vrtloženje vjetra, aromatični ili pivski program, samo su neke od tehnika koje se koriste za postizanje što boljeg doživljaja sauniranja.

  • Pivski program – vrtloženje vrućim zrakom u finskoj sauni ,uz opojne mirise eteričnih ulja i osvježenje sa čašom hladnog piva.

  • Aromatični program – vrtloženje ručnikom u parnoj kupelji nakon kojeg se tijelo opušta uz aromatični mirisni piling ,koji dubinski čisti kožu te djeluje detoksicirajuće.

Relax zona

Opustite se u ugodnom prostoru uz intimnu i laganu muziku. Oslobodite se svakodnevnog stresa i osvježite prirodnim čajevima ili voćem između boravka u sauni.

0%
SUPER PONUDA

Odvojite malo vremena. Počastite se. Zaslužujete to.

Rezervirajte tretman ovog mjeseca i primite 25% na sve daljnje tretmane.

REZERVIRAJTE