Project Description

Izleti u okolici

Izleti u okolici

Izleti u okolici

Moslavina i Posavina pružaju jedinstvene mogućnosti za aktivni odmor, istraživanje neotkrivene kulturne baštine i uživanje u netaknutoj prirodi.

Iako turistički još neotkriven, Ivanić-Grad u svojoj blizini nudi brojne sadržaje kojima ćete moći ispuniti svoj dan. Zagreb je na samo 25 minuta vožnje, kao i moslavačka gorja i početak Lonjskog polja. Još bliže nalaze se rijeka Sava i granica Posavine. Popularno nazvan Otok Ivanić zbog svoje povijesne tvrđe koju je omeđivala rijeka Lonja, Ivanić-Grad dom je mnogih znamenitih osoba za koje ste svi čuli ali niste znali od kuda su.

Istražite brijegove i vinske ceste još uvijek nedovoljno istražene regije na samo pola sata vožnje od Zagreba.

Saznaj više

Kulturna i prirodna baština Posavine.

Saznaj više

Neotkrivena blaga Otoka Ivanića.

Saznaj više

Neotkrivena Moslavina

Smještena na pola sata vožnje od glavnog grada Hrvatske, Moslavina je raj za ljubitelje vina i aktivne rekreativce

Ovoj regija, smještena u blizini Zagreba, bez imalo sustezanja može se proglasiti kontinentalnom Istrom. Brojni brežuljci skrivaju poznate i nepoznate proizvođače vina, pitoreskne gradiće i skrivene bisere prirodne i kulturne baštine. Zahvaljujući odličnoj prometnoj povezanosti, za 25 minuta vožnje od Hotela Sport možete biti u Podgariću, prekrasnom mjestu u jednoj od udolina Moslavačke gore. Od tamo kreću brojne staze i biciklističke rute Moslavačkom gorom koje će vas ostaviti bez daha svojom ljepotom i skrivenom poviješću. Jedna od najpoznatijih lokacija je Garić grad, uz Medvedgrad jedan od najstarijih srednjovjekovnih hrvatskih utvrđenih gradova u sjevernoj Hrvatskoj. Podno Garić grada nalazi se i pavlinski samostan Blažene Djevice Marije, odnosno Bela crkva. Ako nastavite cestom uz Garić grad, doći ćete do Humke, najvišeg vrha Moslavačke gore koji se nalazi na 488 metara nadmorske visine. Ožednite li, okrijepu možete pronaći na prirodnom izvoru vode.

Park prirode Lonjsko polje najveće je zaštićeno močvarno područje u cijelom dunavskom porječju. Ovo važno stanište za ptice najpoznatije je po selu Čigoć koje je 1994. godine proglašeno Europskim selom roda. Njegova specifičnost su poplave koje se mogu dogoditi u bilo koje doba godine, a na njegovim pašnjacima možete pronaći i autohtone hrvatske pasmine kao što su hrvatski posavac, turopoljska svinja ili slavonsko-srijemsko govedo.

Biciklisti će uživati u preko 440 kilometara biciklističkih ruta koje su opremljene svom potrebnom opremom.

Otkrijte Posavinu

Područje Gornje Posavine bogato je kulturnom i prirodnom baštinom koja još uvijek skriva svoje bisere. Najpoznatiji predstavnici ovog područja zasigurno su Europsko selo roda Čigoć i Lonjsko polje koje graniči sa šumom Žuticom. Ovo područje naslanja se na još jedan neotkriveni dragulj kontinentalne Hrvatske – Moslavinu.

Otok Ivanić

NEMA TEKSTA

Odvojite malo vremena. Počastite se. Zaslužujete to.

Rezervirajte tretman ovog mjeseca.

REZERVIRAJTE